Tradicionális Magyar Konyha – a mai kor igényeinek megfelelően

Országos és Kárpát-medencei gasztronómiai minősítő verseny

A verseny fő célja a tradicionális magyar konyha értékeinek, ízvilágának megőrzése mellett a mai kor divatjának megfelelő tálalási lehetőségek konyhaművészi szinten való bemutatása; a magyaros konyhát üzemeltető éttermek, a magyar konyha dicsőségének, imázsának visszaállítása; új brand bevezetése a piacon: „Tradicionális Magyar Konyha” (Traditional Hungarian Cuisine).

A verseny évente kerül lebonyolításra.A verseny szervezője a Vállalkozók Klubja Egyesület1990.DUNAFESZT
A kultúra és az étel művészete

2017. május 18-21. Budapest, Duna-part

KÉK DUNA
Kulturális és gasztronómiai fesztivál

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi és Vendéglátói Tagozata,
a Vállalkozók Klubja Egyesület (a „Tradicionális Magyar Konyha” márkanév birtokosa),
az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend,
a kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező International Wine & Food Society-Hungary
és a világ közel 100 országában jelen lévő Panoráma Világklub
igazi exkluzív gasztronómiai programra invitálja az érdeklődőket!

Ilyen még nem volt!

A rendezvény különlegessége, hogy a program a Dunáról indul.
A magyar konyha mestereit és az ínyenceket várjuk a belvárosi dunai kikötőben horgonyzó hajóra és 5 dunai kikötőbe, egy igazi szakmai megmérettetésre és fesztiválra.

2017. május 18.

A „Magyar Konyha Világnapja”

A szervezők törekvése, hogy május 18-át a Magyar Konyha Világnapjává tegyék. Ennek keretében ezen a napon a világ közel 200 városában egyidejűleg fognak magyaros ételt készíteni, melyet az interneten közzétéve, igazi nemzetközi eseményt hozunk létre.

A BKIK hajón:

A BKIK a Fővárossal együtt a Kamara szolgáltatásait bemutató szakmai konferenciát tart. Cél, hogy minél több vállalkozás, külföldi és belföldi lakos, valamint turista jusson el erre a hajóra, hogy megismerje a kamara szolgáltatásait, belső életét, terveit, törekvéseit.

2017. május 19.

„Tradicionális Magyar Konyha” verseny

A tavaly májusi zajos sikert követően az idén másodszor kerül megrendezésre ez a szakmai verseny, mely a Fesztivál kiemelkedő eseménye lesz. A verseny kiírói rendkívül fontosnak tartják a magyar hagyományok ápolását, ezen belül is a tradicionális magyar konyha értékeinek megőrzését, terjesztését és továbbfejlesztését a jelenkor igényeinek megfelelően.

2017. május 20-21.

Gasztrofesztivál a Dunán és 5 dunai kikötőben

Minden kikötőben lesz egy színpad, különböző kulturális műsorokkal. Az egyes kikötőkben különböző gasztronómiai szolgáltatások lesznek. Az egyikben bográcsos ételek, a másikban grill ételek, a harmadikban hal-, a negyedikben vadételek, míg az utolsóban desszertek készülnek. A kikötők között ingázó kis hajókra napi jegyet váltva végig lehet kóstolni a teljes választékot!

Támogatóink:

   

A weblapot működteti: Vállalkozók Klubja Egyesület
Cím: 1106 Budapest, Gyakorló köz 5.
Tel.: +36 1 789 0614   •   Fax: +36 1 799 6928   •   E-mail: info@vallalkozokklubja.hu   •   Web: www.vallalkozokklubja.hu   •   Adminisztráció
Partnereink: Thököly Vendéglő, Liza Hotel, Duna Industry, Vállalkozók Klubja